Een huis vinden

Een woning huren

De overheid wil dat burgers kunnen wonen in betaalbare woningen.  In elke stad of regio in Nederland vind je dan ook woningbouwcorporaties. Dit zijn organisatie die zich  richten op het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een woning van zo’n woningbouwcorporatie dient u te voldoen aan bepaalde eisen. U dient bijvoorbeeld te wonen in de regio waar u een huis wilt huren of u dient economisch gebonden te zijn aan de regio waar u een huis wilt huren. Vaak is er ook sprake van een maximaal inkomen wat u mag verdienen om voor een woning in aanmerking te komen.

Omdat veel mensen een woning willen huren via een woningbouwcorporatie kan het vaak een aantal jaren duren voor dat u in aanmerking komt voor een woning. Wanneer u wilt gaan wonen in een grote stad kan het soms wel meer dan 10 jaar duren voor dat u aan de buurt bent.  Op de website van WoningNet kunt u berekenen hoelang de wachttijd is voor een woning in Amsterdam.

Huurtoeslag
Wanneer u een woning huurt dient u maandelijks huur te betalen aan de woningbouwcorporatie. De hoogte van de huur is niet alleen afhankelijk van de grote van de woning maar ook van de locatie en van de voorzieningen in de omgeving. Op de website van de woonbond kunt u berekenen of u niet te veel betaald voor uw woning. Als de huurprijs van uw woning erg hoog is ten opzichte van u inkomen kunt u huurtoeslag aanvragen. Dit kan alleen voor woningen met huurprijs tussen de 209,37 en  647,53 euro. Bovendien mag uw jaarinkomen niet hoger zijn dan 21.450 euro. Op de website van de belastingdienst kun u berekenen of en hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen.

Websites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*