Werk zoeken en solliciteren

Sollicitatiebrief
Succesvol solliciteren begint met een goede sollicitatiebrief. U kunt met een gerichte brief reageren op een vacature of een bedrijf aanschrijven doormiddel vaneen open sollicitatie. Maar hoe overtuigt u een werkgever van uw kwaliteiten en zorgt u ervoor dat u wordt uitgenodigd voor een gesprek? Op de website van werk.nl vindt u voorbeelden van sollicitatiebrieven en tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Curriculum Vitae (cv)
Het curriculum vitae (cv) is een opsomming van uw persoonlijke gegevens en informatie over uw opleiding, werkervaring en kwaliteiten. Vergelijk de functie-eisen met uw opleiding en werkervaring en kies de punten die het beste bij de vacature passen. Die onderdelen van uw kennis, vaardigheden en kwaliteiten geeft u de meeste aandacht in het cv.

Sollicitatiegesprek
Een werkgever wil bij een sollicitatiegesprek drie dingen van u weten. Waarom wilt u voor ons komen werken? Waarom wilt u deze baan? Wat kunt u voor ons betekenen? Denk voorafgaand aan het gesprek goed na over uw antwoorden. Een sollicitatiegesprek bestaat uit verschillende aspecten. U krijgt veel vragen waar u zich op kunt voorbereiden. Daarnaast kunt u tijdens het gesprek goed op de lichaamshouding en het oogcontact letten. Allemaal punten die aan bod komen tijdens een sollicitatiegesprek. Na de sollicitatiegesprekken bepaalt de werkgever welke kandidaat de baan krijgt. Als de keuze op u is gevallen, maakt u met de werkgever afspraken over onder andere het salaris. Krijgt u de baan niet, dan is het nuttig om te weten waarom u bent afgewezen

Websites
Op de website  werk.nl vind u informatie over het schrijven van een sollicitatiebrief, het opstellen van een CV en hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Op youtube vindt u video’s
waarin wordt uitgelegd wat u wel en niet moet doen in een sollicitatiegesprek.

Uitzendbureaus
U kunt online reageren op vacatures op de websites van diverse uitzendbureaus. Wanneer u online wilt reageren op een vacature dient u op de website van het uitzendbureau een account aan te maken. Dit maakt het reageren op vacatures makkelijk en eenvoudig. Een voorbeeld van een account vind u op de website van Randstad uitzendbureau.

Websites

Vacaturesites
Een baan zoeken via vacaturesites is makkelijk, want u hoeft niet talloze kranten en vaktijdschriften door te spitten in de hoop daar een leuke vacature te vinden. Op vacaturesites staan alle banen georganiseerd op ëën plek.

Websites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*